De Beste Fruit Smoothies Maken doe je zo

aardbei smoothieDit zijn de 5 hoofd onderdelen om perfecte fruit smoothies te maken.

Als fruit smoothies op de juiste manier zijn klaar gemaakt met de juiste ingrediënten kunnen ze je maag vullen, je trek naar zoetigheid stillen en je voorzien van de beste voedingsstoffen.

Ze zijn een goede keuze als start van je dag of zelfs als snelle snack gedurende de dag. Heel veel winkels en supermarkten verkopen voorverpakte smoothies in kartonnen dozen, die ongezonde ingrediënten kunnen bevatten, zoals zoetstoffen, conserveringsmiddelen en vele ongewenste calorieën, waardoor het drankje lekkerder smaakt.

Om een lekkere en gezonde fruit smoothie te maken moeten we letten op de belangrijke onderdelen die nodig zijn om de perfecte smoothie mix te maken.

1. Vloeistof keuze

Het is nodig een vloeistof te kiezen waarin een smoothie goed gemixt kan worden, maar die ook consistentie toevoegt. De opties voor verschillende typen vloeistoffen zijn:

Gefilterd water – dit kan gebruikt worden als je niet wilt dat de smaak van het fruit dat je hebt gekozen, veranderd.

Melk – voor degenen die calcium willen toevoegen aan hun smoothie zou melk een geweldige keuze zijn. Magere, vetvrije, rijst, amandel, kokos en soyamelk zijn goede opties.

Fruit sap – verpakte sappen kunnen gebruikt worden afhankelijk van of er suikers aan toegevoegd zijn of niet. Vers geperst sap is een beter optie, omdat het geen bewerkte ingrediënten bevat. Sinaasappels en grapefruits gaan ook goed in een fruit smoothie.

2. Fruit

Het fruit dat je gekozen hebt om te gebruiken, is het meest belangrijke ingrediënt. Gebruik bij het smoothies maken altijd gesneden, vers of bevroren fruit of allemaal gecombineerd. Bevroren vruchten zijn een favoriet bij velen, niet alleen omdat het zo vers is, maar ook doordat de bevroren textuur een speciale consistentie geeft aan je smoothie. Met de vele verschillende opties, zoals sinaasappelen, bananen, appels, aardbeien, bosbessen, frambozen, ananassen, mango’s, bramen, perziken en peren smaakt bijna elke smoothie even lekker.

aardbei-kiwi-smoothies-maken

3. Verdikkingsmiddel

Om een dikkere fruit smoothie te krijgen zijn er vele dingen die je kunt toevoegen voor een vollere textuur. Ijsblokjes zijn een veel voorkomende toevoeging voor elke soort smoothie, maar voor degenen die een nog dikkere structuur willen is een extra banaan of een half bevroren vrucht naar keuze een goede toevoeging aan je smoothie.

Een andere goede keuze voor een lekker verdikkingsmiddel is yoghurt. Met de vele verschillende soorten yoghurt kan je elke soort toevoegen om je fruit smoothie lekkerder te maken. Yoghurt keuzes, zoals Griekse yoghurt, vetarme yoghurt, yoghurtijs, etc. Pindakaas en tofu zijn andere opties die je kunt toevoegen aan je smoothie voor een dikkere consistentie.

4. Extra smakelijke smoothies maken.

De zoetheid van bevroren of gesneden fruit hangt compleet af van de versheid van het fruit. In vele gevallen zijn er momenten dat je een extra ingrediënt wilt toevoegen om de zoetheid van een fruit smoothie te verhogen.

Bij smoothies bestaande uit bevroren fruit ontbreekt er vaak een levendige zoetigheid en dat is wanneer je een extra ingrediënt nodig hebt. Je moet kunstmatige zoetstoffen vermijden. Tafelsuiker heeft een groot vetgehalte net als elk ander product gekocht in de supermarkt. In plaats daarvan moet je natuurlijke ingrediënten gebruiken, zoals honing, nectar, een paar dadels of zelfs vanille extract. Deze voegen de zoetheid toe die nodig is. Voor degenen die meer smaak willen is een snufje specerijen wel op zijn plek, zoals nootmuskaat en kaneel, die geven je smoothie een extra lekkere smaak.

5. Voedzame toevoegingen voor gezondheids doeleinden.

50 Gezonde Fruit SmoothiesVele mensen drinken smoothies niet alleen omdat ze lekker zijn, maar ook omdat ze gezond en voedzaam zijn met veel voordelen. Mensen die een voedzame boost aan hun fruit smoothie willen toevoegen, kunnen daarvoor tarwekiemen, vitaminen poeders, soya eiwitten, vlas, etc. toevoegen.

Je moet je er wel van bewust zijn dat als je deze voedzame ingrediënten toevoegt, dat de algehele smaak en textuur van de fruit smoothie zal veranderden en beïnvloed wordt. Denk er dus goed over na of je deze toevoegingen wilt gebruiken.

Dat zijn de 5 hoofd componenten voor de perfecte smoothie mix, maar je moet onthouden dat deze factoren kunnen afhangen van moeder natuur en de zoetheid en consistentie van het fruit. Na het mixen van de ingrediënten voor het maken van je perfecte fruit smoothie, experimenteer dan en pas de ingrediënten zo aan dat het aan jouw eisen voldoet.

Elke smoothie zou de bovenstaande ingrediënten moeten bevatten voor de meest gezonde, perfect in elkaar gezette en heerlijkste smoothie die je ooit hebt geproefd!

Succes!
.

Plaats een reactie