Wat zijn Gezonde Smoothies?

Puur natuur, lekker en gezond!

Wat is een simpele manier om verzekerd te zijn van een dagelijkse portie vitaminen en vezels?

De meesten onder ons denken misschien aan een vitaminepil. Toch is er een andere manier, die ten eerste een stuk lekkerder smaakt en ook nog eens puur natuur is.

Het kost weinig tijd, zeker als je het juiste apparaat in huis hebt. We hebben het over een smoothie blender om overheerlijke smoothies te maken. Super lekker, maar bovenal: zeer gezond.

De misvatting dat het maken van een smoothie veel werk is, kunnen we gelijk van tafel vegen.

Binnen enkele minuten tover je een gezonde smoothie tevoorschijn, zeker wanneer je de juiste smoothie blender hebt. Daarom zijn er een aantal eigenschappen van de smoothie blenders die een blender kopen een stuk gemakkelijker maken.

De smoothie blenders zijn er in verschillende prijsklassen, uitvoeringen en maten. Dit maakt een blender kopen misschien is lastiger, maar aan de andere kant zorgt dit er ook voor dat er voor iedereen een passende smoothie blender is.
Op de meeste smoothie blenders zit garantie, maar kijk ook even hoe lang die garantie duurt en op welke onderdelen.

Waarom zijn gezonde smoothies beter dan vruchtensappen uit de winkel?

Om deze simpele reden: een smoothie is puur natuur en zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Daarbij kunnen ze je maag vullen, je behoefte aan zoetigheid stillen en zijn ze ontzettend lekker.

Er zitten geen zoetstoffen, conserveringsmiddelen of ongewenste calorieën in. Een smoothie is dus ideaal als je een lekker tussendoortje wilt, als ontbijt of gewoon als je trek in iets lekkers hebt. Het principe van onbewerkte voeding vind je ook terug in bv. het gezonde Dash dieet!

Er zijn verschillende soorten smoothies en met de vele ingrediënten die in een smoothie kunnen, is de variatie eindeloos. Iedere dag kunnen we onszelf weer verrassen met een nieuwe smaak. Smoothies zijn ook ideaal voor kinderen die niet alles lusten of kleine eters zijn. Met de juiste smoothies, krijgen ze toch hun dagelijkse portie vitaminen binnen.

Behalve fruit, kun je ook groenten gebruiken in je smoothie.

Zeer gezond door de vezels die je dan ook nog eens extra binnenkrijgt. In combinatie met wat zoeter fruit, kun je een groene smoothie voor kinderen en voor de zoetekauw nog steeds heel smaakvol houden. Meestal gebruik je bij een smoothie ook een vloeibare basis, dit kan van alles zijn: water, melk of vers sap. Het fruit wat je wilt gebruiken, kun je ook eerst invriezen, dit geeft een speciale textuur aan de smoothies.
Voor een lekkere gezonde fruit smoothie kun je van alles gebruiken: ananassen, sinaasappelen, bosbessen, bananen, kiwi’s, appels, peren, aardbeien, frambozen, mango’s, bramen en perziken of ander lekker vers fruit.

Varieer naar hartenlust, er kan weinig verkeerd gaan. Met ijsblokjes, yoghurt, een extra banaan of zelfs pindakaas of tofu maak je indien gewenst de smoothie wat dikker. Honing, vanille, kaneel of dadels geven de smoothie een bijzondere smaak.

Ook gezond: een zwaarte deken van 7 Kg voor de aanmaak van gelukshormonen.

Waarom groene smoothies?

Een groene smoothie bevat behalve fruit ook groenten, maar behoud door het toegevoegde fruit toch zijn zoete smaak (de ideale combinatie is 60% fruit 40% groente).

De vezels in de groene smoothie verhogen je stofwisseling en geven je een vol gevoel. Een prima optie bij het afslanken dus. Een groene smoothie reguleert je bloedsuikerspiegel en helpt diabetes te voorkomen. De vezels zorgen ook voor een goede spijsvertering met alle positieve gevolgen van dien. Eigenlijk is iedere dag een groene smoothie nemen een flinke stap voorwaarts in een betere lichamelijk gezondheid en wie wil dit nu niet? Toch liever alleen fruit in je smoothie? Natuurlijk is daar ook niets mis mee, ook de fruit smoothie is goed voor je gezondheid!

7 Gründe warum ich von Diät Shakes / Mahlzeitenersatz abrate

Plaats een reactie