Recept voor een groene smoothie met hennepolie

Steeds meer mensen gebruiken hennepolie in de keuken. Deze gezonde olie wordt uit hennepzaad gehaald, het zit vol eiwitten en goede vetten. Naast alle andere superfoods die je al gebruikt kun je nu ook beginnen met hennepolie. Je kunt het eenvoudig verwerken in smoothies, maar ook in salades en andere maaltijden. Je hoeft niet bang te zijn dat hennepolie verkeerde stoffen bevat, het komt van de hennepplant maar de zaadjes zitten vol goede stoffen. Mocht je hennepolie-plus zien liggen, aan deze variant worden wel stoffen toegevoegd. De plus-variant kan pijn verlichten. Dit is hennepolie met CBD, voor een gezonde maaltijd kun je deze versie van de olie overslaan.

Om de gezonde variant te gebruiken kun je verschillende recepten opzoeken, het is ontzettend veelzijdig en het maakt eigenlijk niet uit waar je de olie bij voegt. Om je kennis te laten maken met hennepolie hebben we een recept voor een supergezonde, groene smoothie voor je bedacht. Met deze smoothie heb je gegarandeerd een goede start van je dag!

Ingrediënten van de groene smoothie:

  • 1 banaan
  • 150 gr spinazie
  • 100 gr bosbessen
  • Halve komkommer
  • Glas koud water
  • 1 eetlepel hennepolie
  1. Voeg de banaan en de bosbessen bij elkaar in een blender en mix dit tot een egaal mengsel.
  2. Voeg de spinazie, komkommer, het glas water en de hennepolie toe. Mix alles met de blender.
  3. Je kunt je smoothie verdunnen met water als je dit nodig vindt.

Binnen een paar eenvoudige stappen is je groene smoothie al klaar! De olie kun je tegenwoordig op steeds meer plekken krijgen. In de toko en grote supermarkten kom je het zeker tegen. Ben je geen fan van olie? Dan kun je ook kiezen voor hennepzaad. Deze zaden kun je bij in je smoothie voegen, dit geeft hetzelfde effect. Probeer het zelf en haal de hennepolie snel in huis!

Plaats een reactie