Afvallen als een oermens

Afvallen als een oermens is een populair concept dankzij de introductie van het Paleo dieet. Dit dieet speelt in op de behoefte van de moderne mens om steeds gezonder te eten. Het Paleo dieet is in zijn kern eigenlijk geen dieet. Het omvat veel meer dan dat alleen. Het is een gezonde levensstijl, waarmee gewichtsafname kan worden gerealiseerd.

Inhoud van dit artikel

Wat is het Paleo dieet?

Op het Paleo dieet eet je zoals onze voorouders dat hebben gedaan. Het is het dieet van de oermens dat in de moderne tijd wordt nageleefd. De oermens kende geen landbouw, hij leefde van de natuur. Zijn dieet bestond dus uit verse biologische producten. Op het Paleo dieet eet je dus vers fruit, groenten, noten, zaden en mager vlees. Moderne producten zijn verboden.

Wat maakt het Paleo dieet zo effectief?

In het kort: Je eet geen troep meer. De dingen die je normaliter dagelijks consumeert zoals brood, koekjes, pasta, rijst, zuivel en dergelijke mag je niet eten op dit dieet. Deze voedingsmiddelen bevatten veel ongezonde suikers en vetten. Daarnaast is de voedingswaarde best laag. Vooral bij fastfood is dit het geval.

Een modern dieet bestaat voornamelijk uit koolhydraten. We eten nu veel meer koolhydraten dan voorheen. Daartegenover bewegen we veel minder. De geconsumeerde koolhydraten worden daarom niet volledig verbruikt. Ze worden dan in het lichaam opgeslagen als vet.

Op het Paleo dieet eet je alleen voeding met veel gezonde voedingsstoffen. Je krijgt dus eiwitten, vitaminen, mineralen, voedingsvezels en dergelijke van topkwaliteit naar binnen. Hierdoor val je af en voel je je gezonder.

Doordat de voeding op dit dieet boordevol bouw- en voedingsstoffen zit, zal je lichaam gedurende de dag minder behoefte hebben aan voeding. Hierdoor heb je minder trek en zal je minder snel grijpen naar ongezonde tussendoortjes.

Wat mag je eten op het Paleo dieet?

Het Paleo dieet omvat voeding dat door de oermens werd gegeten. Je mag dus eten wat zij in die tijd aten. Enkele voorbeelden zijn:

  • Vlees van hoge kwaliteit, zoals rund, varken, lam, kip, os en meer.
  • Vis zoals zalm, baars, tonijn etc.
  • Groenten (vers)
  • Fruit (vers)
  • Noten

Afvallen als een oermens is toch anders

Overgewicht is een moderne aandoening. Het is het gevolg van minder beweging en het overmatig eten van ongezonde voeding. Met het Paleo dieet eet je vooral eiwitten, vetten en gezonde koolhydraten. De dikmakers worden volledig geëlimineerd uit je dieet. Hierdoor slank je sneller af en voel je je gezonder.

De resultaten op het Paleo dieet zullen blijvend zijn zolang je op een gezonde manier blijft eten. Paleo is daarom eigenlijk geen dieet, het is een manier van leven. Je dient je dus hieraan te houden. Zou je toch weer op de moderne manier gaan eten, dan is de kans groot dat je gewicht weer zal toenemen.

Aan de slag met het Paleo dieet

De drempel om het Paleo levensstijl te adopteren wordt steeds lager. Op het internet zijn er genoeg recepten en tips te vinden. Heb je liever diepgaande informatie over Paleo? Dan zijn kun je het beste met een van de vele boeken hierover beginnen.

De oermens bewoog ook veel en was fit. Ontdek op Fitgirlcode hoe ook jij fit kunt worden.

Plaats een reactie