Een simpel en lekker Bananen Smoothie recept

Bananen smoothies

Houdt u ook zo van smoothies, dan is het zeker aan te raden om ook eens een bananen smoothie te bereiden. U kunt zo’n smoothie vaak ook in de winkel kopen, maar als u deze zelf klaar maakt is het vaak een stuk lekkerder en gezonder. Daarbij is een smoothie niet eens zo lastig om klaar te maken. U heeft alleen een blender of staafmixer nodig en een glas om de smoothie in te doen.

De ingrediënten:

Om een bananen smoothie klaar te maken heeft u de volgende ingrediënten nodig:

• bananen
• melk
• ijsklontjes
• honing of suiker

Het klaar maken

Vervolgens pakt u de banaan, schilt deze en breekt deze in stukjes. Daarna gooit u de melk, honing of suiker erbij. En tot slot gooit u de ijsklontjes erbij. Dan is het alleen nog een zaak van mixen en voila, daar is uw bananen smoothie.

Een groot voordeel van bananen is dat deze makkelijk is te mixen met vele andere smaken. Zo zijn er op internet vele recepten te vinden voor bananen smoothies. U kunt ook veel recepten vinden waarbij de bananen ook veelal gemengd zijn met andere fruit soorten. Het is erg leuk en lekker om verschillende smaken uit te proberen. Zo kunt u de bananen smoothie vinden die u lekker vindt.

Het nuttigen van de smoothie

Een bananen smoothie kunt u ieder moment van de dag nuttigen. Zowel bij het ontbijt, alsook tussen door of s’avonds voor de tv. Daarbij zijn bananen smoothies hartstikke gezond. Vooral als u deze zelf klaar maakt, omdat er dan geen kunstmatige stoffen zijn toegevoegd en de ingrediënten een stuk verser zijn. Dit heeft uiteraard wel invloed op de houdbaarheid van de smoothie. Het beste is om de zelfgemaakte smoothie meteen te nuttigen, maar uiteraard is dit niet altijd mogelijk.

De houdbaarheid

Het is aan te raden om de smoothie maximaal maar een paar dagen te bewaren. Als u nu vast een bananen smoothie klaar maakt voor later, dan zult u zien dat deze na een paar uur van kleur gaat veranderen. De smoothie gaat dan namelijk schiften. Om dit proces weer terug te draaien kunt u de smoothie nogmaals roeren en u zult zien dat de smoothie weer de gladde structuur terug begint te krijgen.

Smoothie invriezen

Ook kunt u de smoothie invriezen, op die manier blijft de smoothie langer goed. U zult zien dat de smoothie dan in volume begint toe te nemen, hier dient u dus wel rekening mee te houden als u de smoothie invriest. De smoothie kan op deze manier weken goed blijven, uiteraard kunt u de smoothie dan niet meteen nuttigen, omdat de smoothie eerst nog moet ontdooien. De smoothie zal nadat deze is ontdooit nog altijd even lekker smaken.

Kortom, het zelf klaar maken van een bananen smoothie is helemaal niet zo lastig als vaak gedacht wordt. U kunt al binnen 3 minuten een lekkere smoothie bereiden. Aangezien een verse bananen smoothie velen malen lekkerder is dan een kant-en-klare smoothie is het zeker aan te raden om zelf de moeite te nemen om deze klaar te maken. Een bijkomend feit is, dat een zelfgemaakte bananen smoothie ook een stuk gezonder is dan de smoothies die uit de supermarkt komen.

Plaats een reactie