Wat is een Groene Smoothie?

Misschien heb je er al over gehoord, maar vraag je je af; Wat is een Groene Smoothie?

Een Goene smoothie heeft van alles in zich. Je kunt het zo lekker of zo gek maken als je wilt, als er maar een groene groente bij zit die de smoothie groen maakt. Want zonder groene groenten krijg je geen groene smoothie. Of het nu spinazie is, sla, andijvie, broccoli of boerenkool. De ene groene groente heeft een sterkere smaak dan de andere. De ideale groene kleur en daarbij een lekkere smaak geeft vooral spinazie. En hier zit bovendien veel ijzer in. Doe bij je smoothie nog wat superfood, zoals inca bessen of goji bessen en een lepeltje chia zaden en je weet dat je het leven aan kunt.

Een groene smoothie als ontbijt.

Veel smoothie drinkers nemen hun smoothie gewoon als ontbijt. Er gaat aardig wat groente in hoor en een glas water. Pas op dat je de blender niet te lang laat draaien, want dat is niet goed voor de motor. Er staat voor blenden maar enkele minuten. Houd je goed aan de voorschriften van de apparatuur. Beter laat je de blender even rusten en zet hem dan nog een minuutje aan. Dit komt de levensduur van je blender ten goede. Je groente en fruit wat grover tot je nemen, is ook heel gezond, dan moet je eigen lichaam wel wat harder werken om de vezels te verteren. En je proeft ook beter wat je eet.

Een Groene Smoothie als gezond tussendoortje.

Een smoothie kun je consumeren als een volwaardige maaltijd, maar ook als een gezond drankje tussendoor. Gebruik dan bijvoorbeeld kiwi’s en sinaasappels of aardbeien en voeg ruim water toe. Schenk het tussendoortje in een leuk glas met rietjes of in een sorbet glas. Maak er wel iets gezelligs van. Eventueel voeg je er een toefje slagroom aan toe.

Groene Smoothie met spinazie

Smoothies zijn de laatste jaren behoorlijk in populariteit toegenomen. Vooral de groene smoothie. Er zijn dan ook veel groene smoothie recepten te vinden voor een gezonde kleurrijke smoothie. Wat zit er in een gewone groene smoothie? Bananen sinaasappel en spinazie bijvoorbeeld. Je ziet direct dat de spinazie de kleur van de smoothie bepaalt en domineert, maar wanneer je de smoothie drinkt, proef je de spinazie bijna niet. De smoothie smaakt gewoon naar banaan en sinaasappel.

Groene smoothie met kiwi.

Een Kiwi smoothie is ook helemaal groen. Dit keer een smoothie zonder groente maar met enkel fruit. Je kunt puur van kiwi’s alleen een groene smoothie maken of je voegt er wel wat bessen, frambosen of aardbeien aan toe. Deze smoothie zit boordevol vitamine C en de zaadjes van de kiwi. Misschien wist je het nog niet, maar in een kiwi zit meer vitamine C dan in een sinaasappel. Aan elke groene smoothie is het goed om nog superfood en zaden extra bij te voegen, omdat dit je weerstand nog meer verhoogd en je gezondheid ten goede komt.

Groene smoothie met avocado

Een groene smoothie met een avocado is lekker zacht. Een avocado heeft veel antioxidanten, gezonde vetten en de vitamines b en c. Een smoothie met spinazie, avocado, sinaasappel en banaan en eventueel nog wat maca poeder en gezonde zaden is een fantastisch ontbijt. Maar natuurlijk kun je deze groene smoothie ook nemen tijdens de lunch of je hoofdmaaltijd. Deze smoothie smelt op je tong.
.

Plaats een reactie